Mat på vandringen
Det finns speciella torkmaskiner för mat men det vanligast är att torka i ugnen. Sätt ugnen på 50-60 grader och lämna ugnsluckan på glänt under torkningen så luften får cirkulera och på sä sätt snabbare torkar ut maten. Generella reglen är att dela maten i så små bitar eller tunna skivor som möjligt för då går det snabbare att torka.
Det tar flera timmar (8-20 h) att torka mat och den generella reglen är att det är klart när maten är spröd, torr eller går att bryta. Förväll/förkoka gärna grönsaker och rotfrukter som skall kokas innan de torkas så tar det kortare tid att koka dem när ni sedan är ute på fjället eller i skogen.
Tunna skivor av frukt (ex äpplen)
Grönsaker (ex paprika, Zucchini)
Rotfrukter (ex zucchini)
Svamp
Kött (välj fettsnålt kött och tillaga det innan torkning)
Tacoskött
Köttfärssås
m.m.
Lycka till! Torkad köttfärs
